no images were found

WEDSTRIJDVERSLAGEN

Hier vinden jullie de wedstrijdverslagen van de senioren. De verslagen van de jeugd staan onder het menu van de jeugd.

Huzumer Slager Partij 25-05-2014  – Senioren door elkaar loten

Onder ideale weersomstandigheden werd op 25 mei weer de Huzumer Slager Partij gekaatst. De deelname was weer erg goed met 8 kaatsers in de A klasse en 18 in de B klasse. In de A klasse werd in een poule van 4 tweetallen gestreden om de prijzen. De parturen waren op papier erg aan elkaar gewaagd. De uitslag kon alle kanten op. Uiteindelijk trokken na 3 omlopen Ronald Reinsma en Jacky Bakker aan het langste eind. Eelke van der Meulen (met nieuw kapsel) en good old Marcel Koopstra vergaarden daarnaast voldoende punten om de 2e prijs in de wacht te slepen.

In de B klasse kon Henk Rinsma door een blessure dit jaar helaas niet meedoen met zijn maten Fokke Pander en Auke Rauwerda. Volgend jaar rekenen we weer op jullie deelname. Daardoor bonden 6 parturen om 12 uur de strijd aan. Opgemerkt moet worden dat er naast  3 dames ook 2 jeugdkaatsers (Syl Jorna en Iris Bakker) meededen in deze klasse. Voor de laatste twee was dit natuurlijk een enorme ervaring. En kijkend naar de uitslagen deden zij het niet onverdienstelijk. Syl pakte de 2e prijs in de verliezersronde. Iris won dezelfde prijs maar dan wel in de winnaarsronde. De jeugd heeft de toekomst!!
De kransen in de B klasse gingen naar Pieter Uildersma, die afgelopen donderdag stiekem de concurrentie had geobserveerd, Anne Dijkstra en nieuwkomer Anita de Vries. Zij waren te sterk voor Lambert Bolmers, Rommert Ydema en zoals gezegd de talentvolle Iris Bakker.

In de verliezersronde trokken routinier Hendrik Porte, jonge hond Bart Reinsma en de altijd geslepen Rennie Koopstra aan het langste eind. Zij wonnen van Harm Mink, Ale Jongsma en Syl Jorna. Onze wedstrijdsponsor Henk Rinsma van de Huzumer Slager willen we natuurlijk nog bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen, de kransen en de lekker hapjes tussen de partijen door. It wie dus wer in ‘woarsterbaerlike dei yn Huzum’.

Uitslag A-Klasse:
1e prijs: Ronald Reinsma en Jacky Bakker
2e prijs: Eelke van der Meulen en Marcel Koopstra

Uitslag B-Klasse winnaarsronde:
1e prijs: Pieter Uildersma, Anne Dijkstra en Anita de Vries
2e prijs: Lambert Bolmers, Rommert Ydema en Iris Bakker

Uitslag B-Klasse verliezersronde:
1e prijs: Hendrik Porte, Bart Reinsma en Rennie Koopstra
2e prijs: Harm Mink, Ale Jongsma en Sil Jorna

2014-04-27 – Koningspartij

Op 27 april organiseerde OG Huizum volgens traditie de eerste gezamenlijke ledenkaatspartij van dit nieuwe seizoen. Een partij waar leden van Huizum, LKC, Het Plein en Reitsje Him uit Lekkum aan deel kunnen nemen. De deelname was dit jaar erg goed te noemen. Er waren 12 deelnemers in de A-Klasse en 19 in de B-Klasse.

Door in de B-Klasse twee tweetallen onder te brengen, kwam het aantal op 7 parturen. In deze klasse werd daarom gespeeld met een winnaars – en verliezersronde. Het weer liet het wat afweten, maar dat ging niet ten koste van de spanning en het plezier. Aan het einde van de dag konden de prijzen worden uitgereikt. In de verliezersronde kreeg het partuur Uco Bauer, Anne Dijkstra en Tette Hooghiemster kaatsles van Michelle Bruinsma, Gerard Roosjen en Peter Ronner. Opvallend waren de opslagen van Michelle, die het hele perk kon bestrijken. Daarnaast kon zij In het perk achterin de ballen ook heel goed weg slaan. De eindstand werd 5-3 (6-6).

In de grote finale van de B Klasse ging de strijd tussen het partuur van Bart Reinsma, Sytse Jager en Berthus de Jong tegen dat van Wander Meijer, Richard vd Linde en Marcel Aerts. Net als bij het zaalkaatsen van een paar maanden geleden maakten de jeugdspelers van Lekkum weer grote indruk. Deze jongens, Wander en Sytse, zijn klaar voor het grotere werk en dat gaat ze ook lukken. De uitslag van deze finale was 5-1 (6-4) in het voordeel van het partuur van Wander Meijer. Er gaan dit jaar dus twee kransen naar Lekkum en een naar een bijzondere kaatser van LKC. Voor Richard vd Linde van Lekkum was deze krans trouwens zijn tweede op rij op de “Koningspartij” van Huizum.

no images were found