Sponsors

Mient de Vries PaxBouw Profile Tyrecenter Cafe de Rus

Archief

KAMPIOENSPARTIJ SCHOOLKAATSEN 2015

Logo-lwd

‘DE TWA FISKEN’ Grou en

‘WIARDASKOALLE’ GoutumTelegraaf

WINNEN KAMPIOENSPARTIJ

SCHOOLKAATSEN 2015

 

Op woensdag 10 juni organiseerde de schoolkaatscommissie van de Gemeente Leeuwarden, in samenwerking met kaatsvereniging ‘OG Huizum’, de jaarlijkse Kampioenspartij voor basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs.Er werd in twee categorieën gekaatst: jongens en meisjes.
Voor een aparte DEL-wedstrijd (door elkaar loten) hadden zich, via de scholen, helaas te weinig kaatsers aangemeld.De beste twee parturen bij de jongens en de meisjes  worden op woensdagmiddag 24 juni naar het Provinciaal Kampioenschap afgevaardigd. Die wedstrijd wordt gekaatst  bij kaatsvereniging ‘LKC’.

Bij de meisjes was het partuur van ‘De Twa Fisken’ uit Grou oppermachtig; in een onderlinge confrontatie versloegen ze twee keer het partuur van ‘De Trije Doarpen’ uit Reduzum, respectievelijk met 5-1 6-2 en 5-4 en 6-4.

Winnaars-meisjeswedstrijd

Winnaars meisjeswedstrijd

 

De 8 parturen bij de jongens  maakten er eveneens een sportieve middag van. Het partuur van de ‘Wiardaskoalle’ Goutum zorgde ervoor dat de wisselbeker sinds 2012 weer terug is bij hen op school. De finale werd gewonnen van het partuur  uit Reduzum. Tot de stand 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna kreeg de winnaar geen eerst meer tegen: 5-3 6-6.
In de verliezerronde won het partuur van ‘De Twa Fisken’ de finale met 5-4 en 6-0 van Folkert Boersma en Leon Sjoerdsma (Trije Doarpen)

 

Volledige uitslag

MEISJES

  1. Marije Bodde, Sterre Spoelstra (Twa Fisken Grou)
  2. Baukje Heeringa, Anne Baukje Zijlstra, Nynke Boersma (Trije Doarpen Reduzum)

JONGENS

  1. Jelmer Miedema, Niels Meindertsma, Siep Visser (Wiardaskoalle Goutum)
  2. Corné Langeberg, Jannes Thomas Koopmans, Mark van Dijk (Trije Doarpen)

Verliezerronde:

  1. Rinse Jan de Groot, Tjerk Kamsma, Roy Kinderman (Twa Fisken)
Winnaars jongenswedstrijd 1e en 2e prijs.

Winnaars jongenswedstrijd 1e en 2e prijs.

 

 

Print Friendly, PDF & Email