Kaatsvereniging O.G. Huizum

Huizumer Cup Dag 2019

Heren Huizum 2019

Hij was al eens koning in 2010 en 2011 maar dit koningschap moet voor de 30-jarige Gert-Anne van der Bos als een warm bad hebben aangevoeld. Het koningschap was een bekroning van een geweldige partij opslaan en het bevestigde ook dat de opslager uit Mantgum weer helemaal terug is op een hoog niveau na een dip van een paar jaar terug. 

Zondag in Huizum deed de bal weer wat hij altijd deed toen Van der Bos meer dan eens de lakens uitdeelde. Met zijn vaste maten Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra boekte hij de negende overwinning van dit seizoen. Alleen in Harlingen viel de formatie buiten de prijzen en in Sint Jacobiparochie moest men zich tevreden stellen met de kleine premie.
Voor trio Van der Bos was dit alweer de 30ste zege als vrije formatie partuur.

De finale tegen het weer enigszins opgebloeide partuur van Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar was het aanzien meer dan waard.  Trio Bergsma nam dan wel een eerst voorsprong maar binnen de kortste keren werden de bordjes verhangen. Met slechts twee punten tegen werd de achterstand van een eerst omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Dat werd door prima opslagwerk van Van der Bos nog verder uitgebreid naar 4 om 1. 

Sloeg Wassenaar op 3-1 en 6-4 nog vliegend boven, op 3-1 en 6-6 dwong Van der Bos hem tot een kwaadslag. De partij was bepaald nog niet gelopen en via tweemaal 6-2 werd de marge door Bergsma c.s. verkleind. Het werd zelfs 4 om 3 doordat Triemstra de kaats niet kon passeren.  Maar de bouwstenen voor het vijfde eerst werden gelegd door dezelfde Taeke Triemstra met twee fraaie bovenslagen. Op 4-3 en 6-4 sloeg Renze Hiemstra na een bovenslag de volgende bal buiten het speelveld.  Het bleef spannend tot het einde door een misser van Van der Bos op 5-3 en 4-6.  Maar daarna vond men het wel welletjes. Tjisse Steenstra plaatste een zitbal, Triemstra sloeg boven en Tjisse Steenstra voegde daar nog een aan toe. Hoewel Hiemstra daarna voor de zesde maal boven sloeg was de buitenslag van Marten Bergsma op 5-4 en 6-2 genoeg voor de negende zege van trio Van der Bos.

Van der Bos c.s. moest in de halve finale even gas geven nadat men tegen Bauke Triemstra c.s. met een spel achterstand werd geconfronteerd. Tweemaal op zes gelijk ging het bordje verloren maar daarna was het alles wat de klok sloeg Van der Bos c.s. Via driemaal 6-2 en eenmaal 6-4 en eenmaal 6-0 werd het binnen de kortste keren 5 om 2 voor de latere winnaar. Een van de weinige missers van Van der Bos op 5-2 en 6-6 deed de partij nog even lengen maar op 5-3 en 6-6 sloeg Dylan Drent de bal buiten de arena. (txt J.Braaksma)

Uitslag:

1e prijs Gert Anne van der Bos (K), Mantgum, Taeke Triemstra, St Jacobiparochie, Tjisse Steenstra, Bitgumermole

2e prijs Marten Bergsma, Minnertsga, Renze Hiemstra, Deinum, Hans Wassenaar, Leeuwarden

3e prijs Bauke Triemstra, St Jacobiparochie, Dylan Drent, Harlingen, Hendrik Kootstra, Minnertsga

Fotos Henk Bootsma

1e prijs Heren
2e prijs Heren
3e prijs Heren

Print Friendly, PDF & Email