Kaatsvereniging O.G. Huizum

Jeugd

Jeugdpagina

Op welke dag vinden de trainingen plaats en door wie worden deze verzorgd? Wanneer start het competitiekaatsen en welke leden- en federatiewedstrijden worden er dit kaatsseizoen georganiseerd? Al deze informatie vind je op deze pagina. Wil je op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten? Volg ons op social media en bezoek regelmatig de website.

Trainingen (dinsdagavond)

De veldtrainingen zijn op dinsdag en starten de 1e dinsdag in mei op het kaatsveld van O.G. Huizum. De trainingen worden verzorgd door Johannes Dijkstra.

De jongste jeugd traint van 18.30 uur tot 19.15 uur en de oudere jeugd traint van 19.15 uur tot 20.00 uur.

De training stopt als de schoolvakantie begint. Als je op dinsdag in de zomervakantie zelf een balletje wil blijven slaan is dat natuurlijk mogelijk. Stem dit dan via de app af met de andere jeugdleden(en ouders). De club stelt de ballen beschikbaar om zelf te kunnen kaatsen en trainen.

Partijtje kaatsen (donderdagavond)

Op de donderdagavond kan een partijtje worden gekaatst en dit start op de 1e donderdag in mei en eindigt als de zomervakantie begint.

Alle jeugd die mee wil doen moet om 18.45 uur aanwezig zijn. We gaan dan eerst samen perken leggen. We starten dan het partijtje kaatsen om 19.00 uur en dit duurt tot ongeveer 20.15 uur.

Wanneer je meedoet aan het partijtje kaatsen, kaats je iedere week één partij. Het is de bedoeling dat je op deze manier het kaatsen van een wedstrijd beter leert. We kaatsen dit jaar niet meer om punten en houden geen klassement meer bij van de gekaatste wedstrijden.

Als je op donderdag in de vakantie zelf een balletje wil blijven slaan, dan regel je dat op dezelfde manier als bij de training.

Federatiekaatsen

Als kaatsvereniging O.G. Huizum zijn wij aangesloten bij de federatie Mid Fryslân. Dit is een samenwerkingsverband van de kaatsverenigingen uit de buurt. Binnen de federatie Mid Fryslân organiseren negen KNKB-kaatsverenigingen een federatiewedstrijd. Dit zijn wedstrijden voor welpen, pupillen en schooljeugd. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat je al een aardig balletje kunt slaan en een minimaal aantal meters kunt opslaan. Deze afstanden staan hieronder vermeld per categorie. Twijfel je of je al mee kunt doen? Vraag dan je trainer om advies.

Opgave voor de wedstrijden

Hiervoor heb je wel een bondsnummer nodig. Weet je het bondsnummer niet? Neem dan contact op met Johannes Dijkstra of mail naar ledenoghuizum@gmail.com. Vraag het bondsnummer tijdig aan!!!

Meer informatie

Voor de agenda en de actuele informatie over de federatie wedstrijden kun je kijken op de KNKB Wedstrijdagenda. Selecteer onder “ wedstrijdtype” het woord “federatie”. Onder het keuzevenster “federatie” klik je op “Mid Fryslan” en op de knop “zoeken” en dan zie je de wedstrijden. Door op de wedstrijd te klikken kun je de opgave regelen.  Ook staat er informatie op de website www.federatiemidfryslan.nl. Houd deze websites goed in de gaten in verband met wijzigingen. Opgave graag uiterlijk op dinsdagavond 19.00 uur voor de wedstrijd. De aanvangstijd van deze wedstrijden is 13.00 uur.

 

Minimale afstanden opslag federatie

Welpen meisjes (8 en 9 jaar)   9 meter
Pupillen meisjes (10 en 11 jaar)  12 meter
Schoolmeisjes (12 en 13 jaar) 15 meter
Meisjes (14 t/m 16 jaar) 18 meter
Welpen jongens (8 en 9 jaar) 11 meter
Pupillen jongens (10 en 11 jaar) 15 meter
Schooljongens (12 en 13 jaar) 19 meter
Jongens (14 t/m 16 jaar) 23 meter

De peildatum voor de leeftijd is 1 januari van dit jaar. Als je op 1 januari  10 jaar oud bent, dan kaats je in dat jaar in de pupillen categorie.

Namens de jeugdcommissie wensen wij jullie een succesvol en plezierig kaatsseizoen toe!

Johannes

Print Friendly, PDF & Email